📸 De mooiste fiets van de WorldTour: de fraaie Wilier van Astana

Je snapt wel dat Mark Cavendish en Cees Bol voor Astana kozen. Wat een plaatje is deze fiets., je zal er maar het hele jaar op mogen rijden!

Santos Tour Down Under stage-2 - elite men

De renners in de WorldTour (en ook daaronder wel trouwens) rijden allemaal op het beste materiaal en verschil in kwaliteit tussen de fietsen is er alleen nog voor de echte kenners. Wij zouden allemaal maar wat blij zijn om op zo'n straaljager te mogen rijden.

Maar qua uiterlijk verschilt het allemaal nog wel veel. Ook daarin doen fabrikanten en teams steeds meer hun best om zich te onderscheiden. Cannondale en Tour de Tietema kozen bijvoorbeeld voor een zeer gewaagd geelroze paintjob.

Lekker rebels en prima passend bij de mannen van Tour de Tietema natuurlijk, maar wij vinden de Wiliers Triestina waar Astana dit seizoen op rijdt nog net iets mooier en roepen die fiets dan ook uit de mooiste van de World Tour!

Dat heerlijke logo van de Italianen doet al een hoop, maar de kleurstelling is ook zeer fraai en ook belangrijk: het past goed bij de tenue's van de ploeg van Vino. Vergaap jezelf hieronder aan deze prachtige tweewieler.

Eerder deze week werd officieel bekend dat zowel Mark Cavendish als Cees Bol in 2023 op deze fiets gaan rijden. Het hing al een tijdje in de lucht, maar na het mislukken van het B&B Hotels-project van Jerome Pineau tekenden ze allebei een contract bij de Kazachstaanse formatie.

Pelotonpraat
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2023