Laurens ten Dam fietst alle Canarische Eilanden in 36 uur (23 uur op de fiets, 620 kilometer met 14.000 hoogtemeters)

Laurens had weer een gek plan (samen met Thomas Dekker, maar die reed niet uit)...

Dat Laurens ten Dam na zijn profcarrière niet is gestopt met fietsen dat weten de meeste wielervolgers wel. Maar wat hij zich nu weer op de hals had gehaald met fietsmaat Thomas Dekker: een helse tocht op de fiets en op de boot over alle Canarische Eilanden.

Enorm zware gravelwedstrijden in Amerika zijn blijkbaar geen uitdaging meer, dus hadden Laurens en Thomas besloten mee te doen aan de GranGuanche Audax Road, een self supported wieleruitdaging waarbij het de bedoeling is dat je alle vijf de eilanden doorkruist binnen twee dagen.

Daarbij is het de kunst om steeds de ferry te halen naar het volgende eiland. Ten Dam slaagde daarin en was een van de vijf finishers (sterker nog, hij finishte als eerste). Dekker gaf er na vier eilanden de brui aan.

Ten Dam vat in een Insta-post zelf even kort en bondig samen hoe dat er cijfermatig uitziet. 23 uur fietsen in 36 uur tijd. Poeh!

De harde cijfers van de monstertocht van Laurens ten Dam. | Beeld: instagram Laurens ten Dam

En uiteraard is het alleen waar als het op Strava staat, dus hier zie je de Strava-uploads van Ten Dam.

Lanzarote

Fuertaventura

Gran Canaria

Tenerife

En La Gomera

De routes die je hierboven ziet zijn uitgezet door de organisatie en brengen je uiteraard op de plekken waar de veerboten naar het volgende eiland gaat. Er is ook een graveleditie van deze uitdaging. Misschien een ideetje voor volgend jaar, Laurens..?

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Laurens ten Dam/ Live Slow Ride Fast