Helaas, Egan Bernal moet opgeven in Ronde van San Juan

Egan Bernal begon het seizoen vol goede moed en reed ook sterk in Argentinië, maar nu is hij toch genoodzaakt op te geven.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 6

Egan Bernal was bezig aan een sterke eerste etappekoers van het seizoen. De 26-jarige Colombiaan komt terug van een zware crash waarbij hij zo ongeveer alles wat hij kon breken in z'n lichaam ook brak. Dat ging op zich prima in de Ronde van San Juan, maar door een val in de eerste etappe moest hij gisteravond (Nederlandse tijd) toch opgeven in de voorlaatste rit.

Een dag eerder werd Bernal nog vierde in de aankomst op de Alto del Colorado en finishte hij achter Miguel Angel Lopez, teamgenoot Filippo Ganna en Sergio Henao, maar vóór Remco Evenepoel.

Gisteren stond er een vlakke rit op het programma en daarin bleek dat Bernal die bergrit, of beter gezegd een val in de eerste etappe, niet goed verteerd had. Hij was in die chaotische rit betrokken bij de val die werd veroorzaakt door een geparkeerde auto.

Z'n team communiceerde dat hij daar in de voorlaatste vlakke rit toch te veel last van had om de ronde uit te rijden.

Ritzege Sam Welsford

De zege in die vlakke rit ging naar de Australiër Sam Welsford. De sprinter van Team DSM was in een rechttoe-rechtaan massasprint waarin alle aanwezige toppers mee konden sprinten toch wel verrassend Fernando Gaviria, Sam Bennett en Fabio Jakobsen te snel af.

De Nederlandse Europees kampioen kon in de sprint uit het wiel van Sam Bennett sprinten en als hij al in topvorm was dan had hij de zege gepakt, maar nu viel hij terug naar een vierde plek. Welsford kwam uit zijn wiel en spurtte sterk; Gaviria en Bennett eindigden ook nog voor Jakobsen.

Nieuws
  • Beeld: Cor Vos