Fiets en alle bagage George Bennett verdwenen bij Qantas, nationaal kampioenschap in gevaar

Het is maar zeer de vraag of George Bennett kan meedoen aan het Nieuw-Zeelands kampioenschap. 'Weg, weg, weg, alles is weg!', zoals Gerda Smit zou zeggen...

Duitsland Tour proloog

Het is de nachtmerrie van iedere reiziger en voor George Bennett kwam-ie uit. De Nieuw-Zeelander vloog na de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Tour Down Under naar z'n thuisland en bij het wachten op z'n bagage bij de band schoot hij wortel.

Bagage kwijt. En in het geval van Bennett is dat zijn fiets en andere spullen die hij nodig heeft om komende week me te kunnen doen aan het Nieuw-Zeelandse kampioenschap, waarin hij na z'n zege in 2021 weer een gooi naar de titel wil doen.

Momenteel kan hij dat vergeten, zoals hij in twee tweets schrijft. "M'n fiets en al m'n andere spullen zijn verdwenen op een vlucht van Melbourne via Sidney naar Nieuw-Zeeland. Het ligt nog op een vliegveld daar ergens. Zonder het terug te krijgen ben ik up shit creek (deze prachtige term vertalen we niet, red.) om een gooi te doen naar de titel. Alle hulp is welkom!"

Qantas, de Australische maatschappij waar Bennett mee vloog reageerde al op z'n tweets en doen er alles aan z'n bagage terug te vinden. Ook anderen reageerden. Zo is er iemand die op speurtocht gaat voor Bennett op de luchthaven van Melbourne.

De Australische oud-prof Nathan Haas eiste ondertussen de verdwijning op. "Sorry George. Ik ben het grote mastermind achter deze verdwijning. Het is allemaal van mij nu!", schrijft hij in een ongetwijfeld komisch bedoelde reply.

Pelotonpraat
  • Deutschland Tour 2022 - Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022