WK Hoogerheide | 🎥 Topfavoriete Lauren Molengraaf valt en rijdt lek bij junioren, Puck Pieterse biedt troost

Lauren Molengraaf was de topfavoriete bij de junioren, maar het liep door pech helemaal mis voor de 17-jarige Nederlandse. Puck Pieterse was er meteen bij om haar te troosten.

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 JW

Ze won iedere wereldbeker die dit seizoen bij de junioren verreden werd, en liet zich in sommige crossen zelfs ook al van voren zien in koersen waarin junioren, beloften en elite dames samen startten. De 17-jarige Lauren Molengraaf was de torenhoge favoriete bij het WK junioren.

Maar het noodlot sloeg toe. Twee keer eigenlijk. Ze kwam eerst al naar ten val toen ze net aan het versnellen was. Toen ze weer terug aan het front van de koers was reed ze op een zeer slecht moment lek. Op haar velg moest ze zo'n halve ronde afleggen tot ze in de materiaalpost was en kon wisselen van fiets. De koers was verloren.

Troostende Puck Pieterse

Molengraaf lag bijna een minuut achter na de lekke band en kon dat uiteraard niet meer goedmaken. De plaatsen één en twee waren voor Canada, want de tweelingzusjes Holmgren waren de besten. Isabella haalde het met een voorsprong twintig seconden op zusje Ava.

Het brons ging in een millimetersprint naar de Française Celia Gery. Lauren Molengraaf kwam gedesillusioneerd over de streep op een zevende positie. Na afloop vloeiden de tranen en werd ze getroost door Puck Pieterse, de Belgische Floor Meurs en bondscoach Gerben de Knegt.

Puck Pieterse mag vanmiddag om 15.00 uur zelf aan de bak en we hopen uiteraard dat zij gevrijwaard blijft van pech zodat we een mooi duel krijgen te zien met Fem van Empel. Om 13.00 uur starten eerst de mannen beloften nog. In die categorie kan de Nederlander Tibor del Grosso hoge ogen gooien, maar Thibau Nys is de topfavoriet.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023