📸 Uit de oude doos: mooie jeugdfoto waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert arm aan aan arm poseren (met Laurens Sweeck er ook nog bij)

Wout en Mathieu zijn al zo lang aan elkaar verbonden. Deze fraaie foto uit 2005, toen ze tien waren, laat dat prachtig zien!

UCI cyclo-cross World Cup 2022 - 2023 Gavere elite men

Messi en Ronaldo, Federer en Nadal. Het zijn rivaliteiten uit andere sporten dan wielrennen, maar geen van die rivaliteiten gaat zo ver terug als de mooiste van allemaal. Die uit uit het wielrennen. Die tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Die twee weten namelijk niet beter dan dat ze tegen elkaar koersen. Op de weg en in het veld. In de cross vochten ze - met respect voor elkaar - al 179 duels uit sinds hun juniorentijd. Een statisticus ging het zelfs allemaal na en maakte een tussenstand op.

Maar ook voor hun juniorentijd reden ze al met en tegen elkaar. De twee zijn bijna even oud en groeiden niet heel ver van elkaar op; dus ook in de jeugdcategorieën voor de junioren kwamen ze elkaar al tegen.

Onderstaande foto uit 2005, toen ze allebei een jaar of tien waren, laat dat mooi zien. De moeder van Laurens Sweeck, die we naast Mathieu en Wout ook nog op de foto zien, laat dat mooi zien. Brothers in arms!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert treden vanmiddag om 15.00 uur aan in hun strijd om de regenboogtrui. Dan gaan ze van start op het WK veldrijden in Hoogerheide. Mathieu van der Poel was al goed voor vier wereldtitels in het veld, Wout van Aert won er al drie. Wordt het 4-4 of 5-3?

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022