Wielerstatisticus ging alle crossen Van der Poel en Van Aert na: 179 duels en dit is de tussenstand

Zondag voor de 180ste keer tegenover elkaar in de cross: Mathieu van der Poel en Wout van Aert! Een statisticus zocht alle eerdere duels op en heeft een tussenstand tot nu toe..

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Het is het duel der duels in de wielersport. In de gehele topsport misschien wel, zoals Thijs Zonneveld betoogde in de voorbeschouwingspodcast die hij maakte met Hidde van Warmerdam en Michiel Elijzen. Mathieu van der Poel versus Wout van Aert.

Op het WK in Hoogerheide strijden ze andermaal tegen elkaar. Wordt het 4-4 of 5-3 voor Mathieu van der Poel als het om wereldtitels gaat? Zondag weten we het.

Cycling Statistics liet op Twitter alvast zien wat de tussenstand tussen de twee in crossen is als je alle wedstrijden waaraan ze ooit aan de start stonden bij elkaar optelt. Sinds de juniorentijd zijn dat er maar liefst 179 geweest.

We zien dat Mathieu van der Poel duidelijk de overhand heeft. Wout van Aert heeft alleen in de beloftentijd de overhand als het om zeges gaat. Bij de junioren won hij maar één keer van Van der Poel en ook bij de elite is het duidelijk - al is Van Aert dit seizoen en het vorige natuurlijk wel aan een kleine inhaalslag bezig.

Zondag op het WK in Hoogerheide rijden Mathieu van der Poel en Wout van Aert dus hun 180ste cross waarin ze allebei aan de start verschijnen. Dat doen ze om 15.00 uur s' middags. De wedstrijd is live te zien op NPO1 en ook Sporza (op Éen) doet uiteraard live verslag.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023