HomeAchtergrondJosé De Cauwer: 'Je zou Arnaud De Lie nu al miljoenen moeten...

José De Cauwer: ‘Je zou Arnaud De Lie nu al miljoenen moeten betalen om hem vast te houden’

Arnaud De Lie maakte diepe indruk op José De Cauwer en hij vindt dat Lotto-Dstny nu al flink de portemonnee moet trekken met het oog op de toekomst.

De 20-jarige Arnaud De Lie maakte vorig seizoen al indruk met een aantal knappe zeges, maar 2023 lijkt het jaar te worden van z’n échte doorbraak. De Waal begon er alvast zeer sterk aan in de Ster van Bessèges.

Ook Sporza-commentator en analist José De Cauwer is onder de indruk van het Belgische sprinttalent. In de podcast De Tribune van de Vlaamse publieke omroep steekt hij de loftrompet over wat hij van De Lie zag in de Franse rittenkoers.

“Die eerste ritwinst was al straf: hij kwam vanuit het wiel van Mads Pedersen, een wereldrenner. Maar die derde etappe was nog straffer: er bleven nog 30 renners over en hij was er nog bij. We dachten dat hij een pure sprinter was, maar De Lie is veel meer dan dat.”

De Cauwer werd enige tijd geleden al getipt over De Lie door Wim Vansevenant, oud-prof en de vader van Mauri, die nu bij Soudal-Quickstep rijdt.

“Ik ben hem dan beginnen te volgen. We kennen hem sinds vorig jaar echt en het is alsof hij nog beter geworden is. Je ziet ook dat hij al wat scherper staat. Er kan nog zoveel bij. Hij zal ons nog verrassen, zelfs nu al in het voorjaar.”

Miljoenen

Voor zijn ploeg is De Lie een potentiële gooudmijn, die hen terug naar de WorldTour kan brengen, denkt De Cauwer. Volgens hem moeten ze daarom nu al actie ondernemen.

“Ik zal niet zeggen dat hij het in zijn eentje zal doen, maar in principe zal De Lie hen weer naar de WorldTour brengen. Al zijn ze hem dan misschien kwijt. Als je kort op de bal speelt, dan zou je hem nu al miljoenen moeten betalen om hem vast te hebben en zo weet je dat hij dan blijft. Je zou hem als het ware kunnen vooruitbetalen, anders geraak je hem kwijt. Al is ook dat een risico”, besluit De Cauwer met een interessante gedachte.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Bauke Mollema over veiligheidskwestie: ‘Ik keek naar een andere oudere renner en we dachten: wat gebeurt hier?’

In gesprek met In het Wiel gaat hij in op de veiligsheidskwestie in het...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...