📸 Helaas maar al te herkenbaar: wielrenner deelt frustratie over bandellende met toepasselijke foto

Iemand op Twitter deelt de foto waarbij iedere wielrenner al plaatsvervangend begint te vloeken en kramp in de vingers krijgt...

team training session prior to  Paris Roubaix  2022

Wielrennen is een prachtige hobby, maar zoals bij al met moois in het leven is er ook altijd wel een schaduwkant. Bij wat te veel drinken hoort de kater, in het wielrennen heet de kater 'lek rijden' en alles wat daarmee gepaard gaat. In dit geval de buitenband er weer opzetten.

Want dat kan een hel zijn. Schrijver en fervent fietser Barry Smit weet er sinds afgelopen maandag alles van, want hij slingerde een foto de wereld in via Twitter met het beeld van hoe de wielrennershel eruit moet zien.

Bij het vervangen van je buitenband (Barry heeft hier nog 'de mazzel' dat hij het niet buiten in regen en kou hoeft te doen..) lijkt het eerst allemaal op rolletjes te verlopen, maar dan ineens lijkt de band veel te klein voor de velg.

Het levert dit beeld op, waarna je vloekend en tierend je vingers tot aan enorme kramp toe pijnigt om die ellendige buitenband er toch maar om te krijgen. Het plopgeluidje dat-ie goed zit volgt op den duur altijd wel, maar wat kan het een lijdensweg zijn!

En ja, we weten dat er tooltjes zijn om dit proces te vergemakkelijken en dat wat afwasmiddel of iets dergelijks ook kan helpen, maar een irritant gedoe blijft het (en je hebt ook geen afwasmiddel mee als je onderweg lek rijdt..)

Wie nog andere gouden tips heeft, laat het vooral weten aan ons! Misschien kunnen we er dan ook een hoop andere vloekende en tierende wielrenners blij mee maken...

Zelf in het zadel
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022