🎥 Instagrammer zet filmpjes Superwoman Van Empel en Superman Pidcock onder elkaar met de vraag: wie deed het beter?

De mensen die reageren weten het wel... "Fem heeft duidelijk haar buikspieroefeningen beter gedaan."

Krawatencross Badkamers Trofee 2023 Fem van Empel

We zagen afgelopen zondag Fem van Empel in de Superwoman-houding over de streep komen nadat ze de X2O-cross in het Vlaamse Lille op haar naam schreef. Dat kunstje had ze afgekeken van Tom Pidcock, die zijn wereldtitel van 2022 in Fayetteville ook op die manier luister bij zette.

Een enthousiaste Instagrammer zette de filmpjes van beide supercrossers onder elkaar en vroeg zich af: welke uitvoering is beter.

In de reacties onder z'n post gaat de voorkeur duidelijk uit naar die van Fem van Empel. Één iemand zegt: "Fem heeft duidelijk haar buikspieroefeningen beter gedaan." Een ander meldt: "Pidcock mag wel een paar Pilates-lesjes boeken om aan z'n core stability te werken.."

Maar voor Pidcock valt ook wat te zeggen, merken weer andere mensen op die reageren. Ze wijzen er daarbij op dat de originele uitvoering van de Brit is en hij ook z'n arm en vuist in de karakteristieke Superman-houding heeft. Oordeel zelf over deze zeer belangrijke bijzaak...

Fem van Empel zou aanvankelijk na het WK een punt zetten achter haar crossseizoen, maar de gele eend van de X2O lonkte. In Lille was ze er dus al bij, en ook in Brussel zal ze komende zondag nog aan de start verschijnen om het klassement (en de premie) op te eisen.

Daarna zal de focus naar de weg en de mountainbike gaan. Op de weg maakt ze op 1 april in de Volta Limburg Classic haar debuut voor Jumbo-Visma. Ze rijdt daarna ook nog de Brabantse en de Waalse Pijl, alvorens zich op de MTB te storten.

Pidcock sloeg het WK veldrijden over om zich beter op het drukke wegvoorjaar voor te kunnen bereiden. We zien hem vanaf vandaag dan ook al rijden in de Ronde van de Algarve. Pidcock komt in tegenstelling tot Mathieu van der Poel en Wout van Aert ook al in actie in het Vlaamse openingsweekeinde; hij rijdt zaterdag 25 februari de Omloop.

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023 HighRes