🎥 Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees: doodenge smalle gravelroute langs afgrond!

Wie zou hier ook wel langs durven fietsen? Brrrrrrr, wij worden er alleen al bang van als we ernaar kijken!

Gravelen is megapopulair en heeft binnen korte tijd de naam opgebouwd dat het zo relaxed fietsen is. Maar dat is natuurlijk maar net hoe je het aanpakt. Je kunt alsnog keihard racen of wel heel uitdagende routes uitzoeken. Dat laatste heeft iemand gedaan die graag met z'n leven speelt...

In een filmpje dat door een Spaanse Twitteraar op het sociale medium werd gegooid, is te zien dat iemand over een wel heeeeeel smal paadje aan het rijden is op z'n gravelbike. Direct naast hem: een zeer diepe afgrond.

De gravelaar in kwestie lijkt er ook nog aardig de sokken in te hebben. Om het helemaal af te maken jakkert hij ook nog door een donker tunneltje. Wij doen het hem zeker niet na! Alleen kijken naar deze beelden is al doodeng. Dus een kijkwaarschuwing voor mensen met hoogtevrees..

Voor wie van minder diepe afgronden houdt, maar wel gravel wil zien, is er ook goed nieuws, want over een week of twee komt de Strade Bianche er alweer aan, met Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tadej Pogacar e.v.a. Maar natuurlijk is er komend weekend is het Vlaamse openingsweekeinde met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Zelf in het zadel
  • Beeld: TikTok @gravel_world_bike