📸 Tiesj Benoot houdt duidelijk meer van Belgisch bier dan van Nederlands bier..

De beelden van gisteren vergeleken met die van het podium van de Amster Gold Race spreken boekdelen, haha!

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

Tiesj Benoot rondde gisteren andermaal fantastisch teamwork van Jumbo-Visma af en mocht als winnaar het podium in Kuurne-Brussel-Kuurne, met teamgenoot Nathan Van Hooydonck en de Sloveen Matej Mohoric aan zijn zijde. Naast het fraaie ezeltje kreeg hij ook een flink glas Kwaremont-bier.

Daar wist oud-student Tiesj Benoot wel raad mee. Of het ook binnen de veelgeprezen voedingsstrategie van Jumbo-Visma past, weten we miet, maar vol goesting, zoals ze in Vlaanderen zouden zeggen, nam hij hij een paar flinke teugen van het bier.

Bij het Twitter-account Cycling Out Of Context wisten ze dat ze Tiesj Benoot weleens eerder op het podium hadden gezien met bier, maar dat hij toen net iets minder gulzig was...

In de Amstel Gold Race nam hij ook al eens een paar slokken, maar het Nederlandse bier ging er toch net iets minder goed in bij de Belg. Klik op de foto's als je de twee totaal andere gezichtsuitdrukkingen goed wil zien. Maar zoals het een goed Belg (en misschien wel mens..) betaamt, staat Amstel niet in z'n top tien van biermerken.

Benoot zal mogelijk toch ook weer met een vies gezicht aan het bier moeten, want na een Italiaans (Strade en Tirreno) en een Vlaams programma (E3 Prijs, Dwars Door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen) staat de Amstel God Race ook weer op het programma voor de Gentenaar. Het zit er dan nog niet op, want we zien hem tevens in de Waalse klassiekers.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023