📸 Wout van Aert laat zien hoe pak letterlijk 'zijn ass savede' (en hoe hij de wonden schrobt met schuursponsje)

Wout van Aert kwam gisteren samen met Tom Pidcock ten val in de Tirreno. Hij geeft ons een (pijnlijk) kijkje in de keuken - of de badkamer eigenlijk..

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 4

Opeens lagen ze er. Wout van Aert en Tom Pidcock. Wiens schuld het was, doet er niet toe; de Belg gaf Pidcock een hand, maar de kans op een ritzege was weg. Erger nog: ze kwamen ook niet ongeschonden uit de strijd. Allebei hadden ze de nodige schaafwonden.

Bij Wout van Aert zaten die voornamelijk op zijn bips. De Belg kwam precies op zijn achterwerk terecht en schuurde daarmee over de grond. Nadat hij in het gezelschap van Dylan van Baarle over de streep kwam, maakte onze huisfotograaf Cor Vos een foto van van de verwondingen.

De geschaafde bips van Wout van Aert | Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023

Op deze foto is - naast de schaafwond - ook goed te zien dat de zeem in het snelpak van Wout van Aert ergere schade aan zijn achterwerk heeft voorkomen. 's Avonds op Instagram deelt hij dan ook een foto met een bedankje aan kledingsponsor Agu:

Beeld: Instagram Wout van Aert

Maar de zeem ving niet alles op en dus wachtte er ook een van de pijnlijke aspecten uit het bestaan van een wielerprof: het schuursponsje. Om het vuil en uit de schaafwonden te krijgen, is een flinke portie zelfkastijding nodig onder de douche. Wout van Aert beeldt het treffend uit met drie emoji bij een afbeelding van een schuursponsje tussen zijn vingers...

Beeld: Instagram Wout van Aert

Met een waarschijnlijk wat pijnlijke bips zal Wout van Aert de vijfde etappe in de Tirreno moeten afleggen. Een zware rit, want de finish is bergop na een klim van 13 kilometer met een stijgingspercentage van iets meer dan 7 procent. Zaterdag volgt er een rit die alleen maar op en af gaat en zondag is het slotakkoord aan de sprinters.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023