Danny Nelissen over aantijgingen Marijn de Vries: 'Heleboel mensen die niet in die auto zaten maar afgelopen dagen toch van alles riepen'

Na een column van oud-wielrenster Marijn de Vries bleek al snel dat de 'vieze praatjesmaker' Danny Nelissen is.

Naar aanleiding van een veel breder onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Studio Sport kwam oud-wielrenster en analist vrijdag met een column waarin ze het wangedrag van een door haar niet bij naam genoemde collega aan de kaak stelt in De Avondetappe. Het blijkt om Danny Nelissen te gaan.

Dat kon je zelf al wel uitvogelen en daar hoefde je niet eens een heel goede speurneus voor te zijn. Maar er is ook een officiële klacht tegen Nelissen ingediend, blijkt uit een artikel van het Noordhollands Dagblad. Van die klacht was de inmiddels opgestapte hoofdredactie van Studio Sport al in 2016 op de hoogte. De directie van de NOS wist er in 2022 van.

Reactie Nelissen

Nelissen was de afgelopen jaren analist bij de Avondetappe en werd ook ingezet als commentator bij (voornamelijk) het vrouwenwielrennen. De krant De Limburger probeerde Nelissen aan de lijn te krijgen na de beschuldigingen van De Vries en de officiële klacht.

Uiteindelijk kregen ze hem zondagavond te pakken. Heel veel wilde hij nog niet zeggen. "Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen zijn, volgende week of volgende maand. Ik kies zelf mijn moment."

Op de column van De Vries zelf wilde hij niet ingaan, maar de Limburgse krant verleidde hem uiteindelijk toch tot een uitspraak over de incidenten. "Er zijn een heleboel mensen die toen niet in die auto hebben gezeten maar afgelopen dagen toch van alles hebben geroepen."

Nieuws
  • Beeld: ProShots / George Deswijzen