🎥 Echte teamgeest! Loïc Vliegen stapt af in Tirreno, maar neemt meteen rol van verzorger op zich

Met de teamgeest zit het wel goed bij Intermarché-Circus-Wanty! Loïc Vliegen schakelde na afstappen razendsnel over en werd á la minute verzorger om zijn teamgenoten van bidons te voorzien.

Dwars door het Hageland 2022 Elite men

De Belg Loïc Vliegen moest zondag in de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico afstappen, maar hij stapte niet meteen in de bezemwagen of de ploegleidersauto. Hij liet zien een echte teamplayer te zijn en stelde zich in dienst van zijn team Intermarché-Circus-Wanty.

Op het Instagram-account van zijn ploeg staat een filmpje waarop de 29-jarige Vliegen zich zelfs naast de fiets tot een echte meesterknecht op ontpopt. Staand in de berm voorziet hij zijn ploeggenoten van een bidon.

In de reacties onder het filmpje bedankt zijn kersverse teamgenoot Mike Teunissen de Waal voor de bewezen dienst. "Grande ma poule", schrijft hij onder bij het bericht - ma poule is een bekende Franse liefkozing.

Loïc Vliegen rijdt vooral veel in dienst van de ploeg. In 2019 kende hij z'n grootste triomf. In dat jaar won hij het algemeen klassement van de Ronde van Wallonië. Hij boekte toen ook een ritzege in die ronde. Vrijdag 24 maart zien we hem weer in koers, in de E3 Saxo Bank Classic.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim Van Wichelen/Cor Vos © 2022