📸 Opmerkelijk: geiten en schapen zorgen ervoor dat Bos van Wallers uit Parijs-Roubaix berijdbaar is

De organisatie van Parijs-Roubaix laat niets aan het toeval over om ervoor te zorgen dat de kasseistroken er 'goed' bijliggen...

Parijs - Roubaix 2011

Nog iets meer dan drie weken en het peloton stuitert weer over de bar en boos liggende kasseien van het Bos van Wallers (Forêt d'Arenberg) in Parijs-Roubaix. De kasseien zullen er hoe dan ook zwaar bij liggen, maar de organisatie zet onconventionele middelen in om het Bos nog enigszins begaanbaar te houden.

Vandaag stuurde het Twitteraccount van Parijs-Roubaix namelijk foto's van heerlijk grazende schapen en geiten op de 2300 meter lange strook de wereld in. Een pelotonnetje van zo'n veertig beesten zorgt ervoor dat er niet te veel groen tussen de stenen groeit.

Ze schrijven bij de tweet: "Ter voorbereiding op Parijs-Roubaix laten we schapen en geiten grazen als 'eco-begrazing' op het Trouée d'Arenberg aan het werk. Ze zijn druk bezig de 2300 meter lange strook te wieden."

Parijs-Roubaix vindt plaats in het Paasweekeinde. Op zaterdag 8 april gaan de vrouwen eerst op zoek naar een opvolgster voor Elisa Longo Borghini, die de koers vorig jaar won na een sterk nummer. De mannen mogen een dag later de fraaie solo van Dylan van Baarle doen vergeten.

Pelotonpraat
  • foto Wessel van Keuk en Cor Vos ©2011