📸 Dé foto van vorig jaar: zegegebaar Mathieu van der Poel gephotoshopt in overwinningsfoto opa

Mathieu van der Poel won Milaan-Sanremo op precies dezelfde datum als z'n opa Raymond Poulidor. Een photoshopper beeldde dat schitterend uit in een iconische foto.

Milan - Sanremo 2023

We schrijven 18 maart 1961. Raymond Poulidor komt in z'n eentje de Via Roma oprijden en wint Milaan-Sanremo voor de eerste keer in z'n carrière. We schrijven 18 maart 2023. Kleinzoon Mathieu van der Poel komt in z'n eentje de Via Roma oprijden en wint Milaan-Sanremo voor de eerste keer in z'n carrière.

Bijzonder gegeven

Een bijzonder gegeven natuurlijk, dat Poupou helaas niet meer zelf mee kon maken. Maar Mathieu van der Poel stond er wel bij stil. Al in het flashinterview direct na afloop, en ook een poosje na de wedstrijd toen hij z'n social media aan het bijwerken was.

Naast wat overwinningsfoto's postte Van der Poel in z'n Instagram-stories ook een heel bijzondere bewerkte foto. De mensen van @sprintcycling shopten namelijk een winnende Mathieu van der Poel in de iconische zegefoto van z'n opa in het bekende Mercier-shirt.

Het levert een zeer bijzondere plaat op die een plekje verdient in een wielermuseum. Hieronder zie je de foto.

Beeld: Instagram Mathieu van der Poel / @sprintcycling

Raymond Poulidor

Raymond Poulidor overleed op 13 november 2019. Hij maakte niet meer mee hoe z'n kleinzoon in 2021 het geel veroverde in de Tour de France door een groot nummer op te voeren op de Mur-de-Bretagne. Van der Poel was na die zege zeer emotioneel.

Poupou won Milaan-Sanremo één keer, maar was verder meer een man voor de klassementen. Hij werd drie keer tweede in de Tour en won de Vuelta in 1964.

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023