Johan Derksen kiest partij voor 'hanige' Nelissen: 'Met dat meisje De Vries vind ik dat het ergens niet klopt'

Johan Derksen geeft zijn mening over de beschuldigingen die Marijn de Vries deed aan het adres van Danny Nelissen.

Johan Derksen heeft tegenwoordig een mening over alles bij Vandaag Inside en dus bemoeit hij zich ook met wielrennen. Of ja, met de randzaken uit het wielrennen. Gisteren gaf hij namelijk zijn mening over Marijn de Vries, die eerder Danny Nelissen en de sportredactie van de NOS ervan langs gaf in een indringende column.

'Dat meisje'

De Vries noemde daarbij de naam van Nelissen overigens niet, maar het werd al snel duidelijk dat het om hem ging. Ze zat bij De Avondetappe van zo'n zeven jaar geleden steeds bij hem in de auto en moest verhalen van Nelissen aanhoren over wie hij allemaal had geneukt en wie hij nog wilde neuken.

Van iemand anders aanwezig in De Avondetappe-karavaan moest ze horen dat de Limburger ook zo over De Vries praten. Hij kon aan haar manier van lopen zien dat ze een goede beurt nodig had, schreef ze.

In Vandaag Inside liet Johan Derksen z'n licht schijnen over de zaak. Hij vindt dat De Vries zich niet moet aanstellen.

"Met dat meisje De Vries vind ik dat het ergens niet klopt. Nou komt ze er zes jaar later op terug en heeft ze meteen als de column geschreven is waarin ze iemand ophangt, een excuus van: ‘Ja, maar ik heb zijn naam niet genoemd.’ Dan denk ik: ja, kom op zeg! Je wist meteen wie het was", tekent De Mediacourant op.

Hanige verhalen

Derksen lijkt niet helemaal op de hoogte te zijn. "Dat meisje, die wielrenster, die had gewoon moeten zeggen tegen die Nelissen: ‘Joh, ik zit niet op die n*ukverhalen van jou te wachten. Als Nelissen nou graag hanige verhalen wil vertellen over wie hij allemaal geneukt heeft en als zij dan zegt: ‘Daar zit ik niet op te wachten’, en hij doet het nog, dan zou ik zeggen: ik ga niet meer met Nelissen in de auto zitten."

In haar column schrijft De Vries juist dat ze dat ook heeft aangegeven, maar daar wil Derksen niks van weten. "Jawel, maar als je in die tijd met dat soort verhalen naar een baas ging, dan zei die: ‘Maak je niet druk.’ Zo was het tijdsbeeld. Nu neemt elke baas dit uitermate serieus. Sterker nog: je krijgt ontslag", sluit hij af.

Pelotonpraat
  • Beeld: Proshots / NL Beeld