đŸŽ„ Kuiten als ballonnen, bovenbenen als staalkabels: fietsende bodybuilder Robert Förstemann zou energiecrisis op kunnen lossen..

Robert Förstemann en z'n machtige benen doen weer van zich spreken. Wie kan de competitie aan met de Duitser qua 'dikke poten'?

Europeen Track Championships 2014 in Guadeloupe

Windmolens, zonnepanelen, kernenergie. Het zijn allemaal alternatieven voor de fossiele brandstoffen, maar waarom horen we Robert Förstemann eigenlijk nooit in dat rijtje. De Duitse baanwielrenner zou waarschijnlijk in z'n eentje een middelgrote stad van energie kunnen voorzien als hij de rollen zit en die energie opgevangen wordt.

Dat zeggen we niet zomaar, want de fietsende spierbond zit in onderstaand filmpje op een Tacx. Of ja, zit op een Tacx.. Hij geselt z'n fiets.

Op de rollen laat hij naast de benen z'n benen bijna sneller draaien dan het licht. We zijn heel benieuwd hoeveel watt hij hier bij elkaar trapt en wat z'n record is.

Robert Förstemann is inmiddels 37 jaar oud. Zijn bovenbenen hebben een omtrek van 86 centimeter. In 2010 werd hij samen met z'n Duitse teamgenoten wereldkampioen in de teamsprint. Op de Spelen van 2012 veroverde hij in dezelfde discipline brons. Tegenwoordig fungeert Förstemann weleens al tandempiloot bij paracyclingonderdelen.

Pelotonpraat
  • photo LB/RB/Cor Vos © 2014