Ploegleider Van Dongen over Van Aert: 'Dit is de kopman die aanvoelt dat hij het ook niet alleen kan'

Arthur van Dongen leeft in een droom als ploegleider bij Jumbo-Visma. Hij was er gisteren bij in Gent-Wevelgem en zag een groot kopman aan het werk.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Hoe moet het voelen om ploegleider bij Jumbo-Visma te zijn? Je kunt zelfs écht bepalen wie de koers wint, al liet de ploegleiding dat gisteren in Gent-Wevelgem over aan de renners zelf. Maar Arthur van Dongen geniet wel. Van de hele ploeg, maar ook van de leider van het stel: Wout van Aert.

Volgens hem toonde het weggeven van Gent-Wevelgem aan ploegmakker Laporte aan dat hij de echte leider van de ploeg is.

"Dit is de kopman die aanvoelt dat hij het ook niet alleen kan. Wout was de sterkste, maar heeft net de E3 gewonnen en hij gunt het Christophe ook heel erg. Er komen nog een aantal Monumenten aan en dan zal het weer meer voor Wout zijn. Met zo'n erelijst denk ik niet dat Wout wakker hiervan wakker ligt", zegt hij tegen In De Leiderstrui.

Van Dongen kan eigenlijk nog steeds niet geloven wat er allemaal gebeurt met zijn ploeg en beseft dat het eigenlijk niet normaal is. Met Laporte hebben alle speerpunten van de ploeg in het voorjaar al een koers gewonnen.

"Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Wout hebben al een keer gewonnen ook. Onvoorstelbaar eigenlijk dat je dat zo kan verdelen. Ik denk niet dat we er nu nog aan moeten twijfelen of we klaar gaan zijn voor de Ronde", besluit hij.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023