🎥 Amateurbeelden val John Degenkolb in Parijs-Roubaix: rollen over de kasseien en balen als een stekker

Heftige beelden van de val van Degenkolb en de momenten daarna. In een reactie zegt hij bovendien Van der Poel niks te verwijten.

De koers is keihard. Daar kwam John Degenkolb in Parijs-Roubaix maar weer eens achter. De Duitser reed een ijzersterke koers tot een ongelukkig moment op Carrefour de l'Arbre met Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen daar een bruut einde aan maakte.

De renner van DSM kwam hard ten val en passeerde uiteindelijk gedesillusioneerd de meet op het velodroom in Roubaix, toch nog op een knappe zevende plek. Hij lag aangeslagen op het gras en werd getroost door Van der Poel en Philipsen.

Langs De Lijn-presentator Joram Kaat stond toevaliigerwijs bovenop het moment van de val en legde het op z'n telefoon vast. Het toont hoe Degenkolb na de val doorrolt over de kasseien, maar ook de emotionele moment daarna, waarin het besef bij Degenkolb doordringt. Onder de beelden een reactie van de Duitser op het incident.

Reactie Degenkolb

John Degenkolb liet na de koers weten dat hij Mathieu van der Poel niks verwijt. Het was ook volgens hem een vervelend koersincident. "Als drie man op dezelfde plek willen zijn, dan is er op een gegeven moment geen ruimte meer. Helaas was ik daar de dupe van. Ik weet ook niet wat er precies gebeurde. Het enige dat ik wél weet, is dat mijn schouder behoorlijk pijn doet", zei hij tegen de NOS.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Joram Kaat