🎥 Geef maar toe, dit doe jij ook op de fiets: naar jezelf kijken in de reflectie van ramen

Een confronterend filmpje voor de ijdele wielrenner...

Niks menselijks is ons wielrenners vreemd en dus zijn we ook behoorlijk ijdel. In onze hoofden rijden we er allemaal als Mathieu van der Poel of Wout van Aert bij. Gesoigneerd en zo aero als Evenepoel op een goede dag!

Dat valt in de praktijk natuurlijk behoorlijk tegen, maar toch willen we graag weten hoe het eruitziet als we op ons prachtige carbonnen ros zitten. En laat nu de omgeving waar we doorheen fietsen ons daar bij helpen...

Door de natuur rijden is het leukst, maar als je in de bewoonde wereld rijdt zijn er ook voordelen. Daar zijn namelijk ramen en dan kun je naar jezelf kijken in plaats van naar de vogeltjes.

Een Instagram-account maakte een treffend filmpje (met passende slotconclusie, geluid aan) van wat volgens ons iedere wielrenner doet - de een waarschijnlijk wel wat meer dan de ander, want de echt ijdele mooiboys en -girls zitten alleen maar naar zichzelf te gluren.

Hoe dan ook, confronterende beelden!

De renners in de Giro hebben vandaag weinig tijd om naar zichzelf te kijken in de spiegel, want voor de heren profs staat er een pittig ritje met vooral een zware lokale ronde op het programma. In dat rondje moeten ze twee keer een behoorlijk steil klimmetje op.

Zelf in het zadel
  • Beeld: Instagram RBI.cycle