📸 Moeder Annemiek van Vleuten helemaal aero op haar elektrische fiets dankzij cadeautje

De moeder van Annemiek van Vleuten zit als een prof op haar elektrische fiets, laat ze zien op Instagram..

La Vuelta Femenina 2023 - stage 6

Annemiek van Vleuten reeg in haar imposante carrière de titels aan elkaar. Ze won goud op de Spelen, opakte wereldtitels en won ook een Europese titel op de weg. In 2020 was ze de sterkste in Plouay. Daar hoort een trui bij, maar ook een helm.

Nadat ze er een seizoen mee rondreed, had ze zelf natuurlijk niks meer aan die helm, maar weggooien is zonde. Zeker als je een moeder hebt die ook graag op de (elektrische) fiets zit en daarbij veiligheid hoog in het vaandel heeft.

Nu hebben elektrische fietsers over snelheid sowieso al niet te klagen, maar de moeder van Annemiek is nog eens extra snel met de aerohelm die ze cadeau kreeg van haar dochter. Van Vleuten deelde een foto van haar moeder met de helm bij Radio Kootwijk. Het ziet er wat ons betreft zeer blits uit!

Beeld: Instagram Stories Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten probeert zelf op dit moment zo aero mogelijk door Baskenland te rijden, waar ze de vrouwenversie van de Ronde van Baskenland rijdt. In de eerste etappe kwam ze ten val, maar werd toch nog vierde. Gisteren werd ze tiende op een seconde van winnares Demi Vollering.

Vollering gaat ook aan de leiding in het algemeen klassement. Vandaag staat de laatste rit op het programma in Baskenland. De rensters krijgen in de finale een klim van 5 kilometer voor de kiezen. De finish is na de afdaling.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 202C