📸 Dylan van Baarle vanaf hoogtestage door het dolle heen met titel Feyenoord

Z'n vriendin Pauline Ferrand-Prévot moest het afleggen tegen Puck Pieterse, maar Dylan van Baarle kon wel juichen voor Feyenoord!

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

Dylan van Baarle kende zelf tot nu toe een wat ongelukkig seizoen - behoudens zijn winst in Omloop Het Nieuwsblad natuurlijk - maar een van zijn andere grote liefdes kende juist een zeer succesvol seizoen. Feyenoord werd gisteren kampioen en dat wilde Van Baarle weten ook..

Op dit moment vertoeft Van Baarle met zijn ploeggenoten op de Sierra Nevada om de Tour de France voor te bereiden. Toen zijn vriendin Pauline Ferrand-Prévot (voor de mensen die het niet wisten: ja, dat is zijn vriendin..) gisteren in de vroege middag klop kreeg van Puck Pieterse bij de World Cup in Nove Mesto - en Puck ook haar champagne achterover klokte - zat hij waarschijnlijk op de fiets.

Om kwart voor vijf, toen Feyenoord de met 3-0 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelde, zat hij waarschijnlijk via een brakke internetverbinding te kijken of het echt zou gebeuren: zijn geliefde Feyenoord weer eens kampioen.

Dat gebeurde dus en tussen de kiekjes van de training van die dag stak Van Baarle zijn liefde voor Feyenoord niet onder stoelen of banken op zijn Instagram.

Beeld: Instagram Dylan van Baarle

Uiteraard volgen veel wielrenners het voetbal ook op de voet. Bauke Mollema, nu actief in de Giro, is net als Van Baarle Feyenoord-supporter. Van Steven Kruijswijk is het bekend dat hij supporter is van PSV.

Of er andersom ook voetballers zijn die wielrenfan zijn, weten we niet, maar Louis van Gaal was wel meermaals te gast bij Jumbo-Visma in de Tour en zei ook eens Annemiek van Vleuten gebruikt te hebben als inspiratie voor de spelers van het Nederlands Elftal.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut /PN/Cor Vos © 2023