📸 'Little Bastard' Evenepoel supportert nu voor Geraint Thomas in Giro

Meteen na de tijdrit noemde Geraint Thomas Evenepoel nog 'little bastard', maar op Instagram zijn beide heren vol lof over elkaar.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 1

De Giro gaat vandaag verder zonder Remco Evenepoel en met Geraint Thomas in het roze. Dat Evenepoel moest afstappen is enorm zonde, maar het blijft evengoed enorm spannend. De Welshmen heeft twee seconden voorsprong op Primoz Roglic.

Zondag in de tijdrit miste Thomas de ritzege in de tijdrit met een nog kleiner verschil: één seconde. Vanuit de hotseat ontglipte de 36-jarige veteraan op het moment dat Evenepoel over de finishlijn kwam een 'that little bastard!'.

Het was niet kwaad bedoeld, want de twee komen goed overeen. Evenepoel was al eens te gast in de goedbeluisterde podcast van Geraint Thomas en Luke Rowe, die toepasselijk Watts Occuring heet.

Instagram

De Welshmen schreef ook een mooi berichtje op Instagram met een foto van hem en Evenepoel erbij. Daarin wenst hij de jonge Belg het beste. "Een nieuwe trui voor mij, laten we kijken wat ik kan doen om die te behouden. Maar ik heb enorm te doen met Remco dat hij op deze manier naar huis moet. De Giro zal je missen, maat!"

Evenepoel reageert op het berichtje door te zeggen dat hij nu voor Thomas zal supporteren. "Verdedig die trui met al je klasse. Veel succes en blijf heel!"

Beeld: Screenshot Instagram Geraint Thomas

Remco Evenepoel heeft inmiddels Italië verlaten en is naar België gegaan. Geraint Thomas verdedigt vandaag het roze in een rit waar in het begin nog geklommen moet worden, maar het daarna in dalende lijn gaat en aan zee vlak is. Als de sprintersploegen er zin in hebben, kan het een sprint worden in Viareggio.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023