🎥 Gefrustreerde Cavendish maakt zichzelf belachelijk in Giro-sprint om vierde plek

Mark Cavendish was gisteren gefrustreerd dat hij niet kon sprinten voor de zege in de Giro en daar werd een Italiaan het slachtoffer van.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Mark Cavendish hoopte gisteren in de totaal verregende Giro-etappe zijn sprintersbenen nog eens te kunnen laten zien voor hij uit de Giro stapt om zich optimaal op de Tour voor te kunnen bereiden. Het kwam er niet van omdat de vluchters met winnaar Magnus Cort in hun midden vooruit bleven.

De drie koplopers bleven vooruit ondanks het feit dat Cavendish zijn ploeg flink aan het werk zette. Wellicht frustreerde het hem dat andere ploegen niet wat meer hulp boden.

Die frustratie botvierde de Brit in de sprint om de vierde plek op zijn collega Mirco Maestri van EOLO-Kometa. Thijs Zonneveld zag hem de Italiaan nadoen in de sprint, omdat die daar volgens Cav niks te zoeken had.

En hier kun je de beelden zelf bekijken. Het nadoen is niet goed te zien, maar Cavendish kijkt wel hoofdschuddend om naar Maestri en is duidelijk niet in zijn sas. Wat er ook precies aan de hand was; zo'n grote renner heeft dit niet nodig..

Misschien kan Mark Cavendish dan vandaag wel sprinten voor de zege, want op papier staat er andermaal een rit op het programma die zou kunnen eindigen in een massasprint. Deze etappe is zelfs wat eenvoudiger te controleren waarschijnlijk. Qua weer wordt het er niet veel beter op: regen...

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023