Sprinterstoelendans in de maak: Jakobsen weg bij QuickStep, ook veel geruchten over andere sprinters

Jakobsen vertrekt waarschijnlijk en heeft volgens het geruchtencircuit een mooie andere aanbieding op zak. En er gaan nog ene hoop andere sprinters van ploeg veranderen.. Alle geruchten op een rijtje!

Tour de Hongrie Stage 2

Het zijn allemaal geruchten, maar volgens de Vlaamse krant HLN komt er een ware stoelendans op gang bij het sprintersgilde. Veel snelle mannen zijn einde contract na 2023. Grootste namen - zeker vanuit Nederlands perspectief - die van ploeg veranderen zijn volgens de geruchten Fabio Jakobsen en Olav Kooij.

Fabio Jakobsen heeft bij Soudal-QuickStep te maken met de ronde-ambities van Remco Evenepoel en daarom zou de Tour er na 2023 niet meer inzitten. Ook Tim Merlier klopt natuurlijk aan de deur - op Instagram postte Jakobsen een foto dat hij aan het trainen was in de Sierra Nevada met daarbij de hashtag #TDF2023, dus deze editie gaan we hem hoogstwaarschijnlijk wel zien in La Grande Boucle.

De Hulk van Heukelum heeft aan interesse bovendien geen gebrek. Hij heeft namelijk een mooie aanbieding van BORA-hansgrohe op zak.

Bij de Duitse ploeg blijft hij rijden op een fiets van Specialized en veel belangrijker: hij treft er de sterke lead-out Danny van Poppel, die zich het afgelopen EK al bewees in dienst van Jakobsen. De deal met BORA zou zo goed als beklonken zijn. Sam Bennett vertrekt bij BORA, dus hij heeft geen 'last' van een andere topsprinter.

Van Olav Kooij werd recent bekend dat hij een langer verblijf bij Jumbo-Visma niet ziet zitten, omdat de ploeg hem geen plekje in de Tour-selectie - of welke grote ronde dan ook - kan verzekeren. De ploeg zou nog z'n best doen om hem te laten blijven, maar Team DSM heeft vergaande interesse. Ook Arkea-Samsic informeerde al.

DSM heeft sprintersplekjes over omdat zowel de Giro-etappewinnaar van woensdag Alberto Dainese en Sam Welsford geen nieuw contract krijgen. Hij Arkea-Samsic vertrekt Nacer Bouhanni, maar het zou goed kunnen dat Kooij te duur voor ze is en dan richten ze zich op Bryan Coquard en Arnaud Démare, die bovendien Frans zijn. Démare heeft ook een aanbieding van zijn huidige ploeg Groupama-FDJ op zak.

Trek-Segafredo wordt vanaf de Tour Lidl-Trek en de supermarktketen brengt meer financiële middelen meer. Daarmee zou de ploeg van ploegleider Steven de Jongh naast een nieuwe klassementsrenner (Tao Geoghegan Hart of Mikel Landa) ook Giro-revelatie Jonathan Milan aan willen trekken. Ook UAE is volgens de geruchten geïnteresseerd in de Italiaanse krachtpatser.

Tenslotte is de kans aanwezig dat Pascal Ackermann UAE Team Emirates zal verlaten. Israel-Premier Tech toont belangstelling. Bij die ploeg loopt het contract van Giacomo Nizzolo af.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023