🎥 Tot tranen toe geroerde Mathieu van der Poel en ploeg eren opa Poulidor met speciale fiets

Op deze speciale Poulidor-dag in de Tour rijdt Mathieu van der Poel op een wel heel fraaie Canyon! Je ziet de fiets met de vele Poulidor-details hieronder.

World Cup Men - Lignieres cyclocross 2016

Startplaats Saint-Léonard-de-Noblat van de negende rit in de Tour de France was de woonplaats van Tourlegende Raymon Poulidor en hij is ook begraven in die plaats. De start stond dus in het teken van de opa van Mathieu van der Poel.

Die liet zich zelf ook niet onbetuigd, want op het startpodium was hij tot tranen toe geroerd door het eerbetoon dat werd georganiseerd, waarbij er een oude fiets van Poulidor werd getoond. Als Mathieu aan het woord komt, is duidelijk te merken dat het hem veel doet.

Eerder op de dag legden Tourdirecteur Christian Prudhomme in het bijzijn van Van der Poels moeder Corinne en zijn vriendin Roxanne al bloemen bij het graf. Maar het mooiste eerbetoon is misschien nog wel de speciale Canyon waar Van der Poel vandaag in de rit naar de Puy de Dôme op rijdt.

De witte fiets heeft tal van details die hem gedurende de dag aan zijn legendarische opa zullen doen denken. Onder de tweet Alpecin-Deceuninck zie je de foto's nog eens in het groot.

Beeld: Twitter Alpecin-Deceuninck
Beeld: Twitter Alpecin-Deceuninck
Beeld: Twitter Alpecin-Deceuninck

Na de rit naar de Puy de Dôme kunnen Mathieu van der Poel en de rest van het Tourpeloton genieten van een rustdag in Clermont-Ferrand. Op dinsdag rijden ze een overgangsetappe die Van der Poel nog eens tot een dag in de vlucht zou kunnen verleiden.

Achtergrond
  • photo Cor Vos © 2016