🎥 Mark Cavendish laat van zich horen uit ziekenhuis: 'Goed dan, tijd voor de revalidatie!'

Mark Cavendish is weer monter en zinspeelt erop dat zijn carrière nog niet voorbij is in een boodschap op zijn Instagram.

De beelden gingen door merg en been. Mark Cavendish met een holle blik en tranen in de ogen in een Frans ambulancebusje. Even daarvoor was hij in de achtste etappe van de Tour de France lullig tegen het asfalt gegaan. Hij greep direct naar het sleutelbeen.

De houding die je bij een wielrenner absoluut niet wil zien. Over en uit dus voor Cav. Niks 35ste ritzege en etapperecord. Naar huis. Er werd volop gspeculeerd: was dit de laatste keer dat we Cavendish in actie hadden gezien? Hij zou immers na dit seizoen afscheid nemen.

Zijn ploeg Astana bood meteen aan dat hij nog een seizoen bij ploeg kon koersen als hij dat wil. Daarover doet Cavendish nog geen uitspraken, maar hij in een bericht op Instagram blikt hij al wel weer vooruit, nadat hij iedereen bedankt voor de steun.

"Jep, het is een breuk van het rechter sleutelbeen. Ik kom net uit de operatie waarbij er een plaatje is ingezet. H gaat wat langer duren dan de paar weken die normaal staan voor een sleutelbeenbreuk, door wat schroeven die daar nog zaten van een eerdere blessure. Maar we hebben het nog steeds maar over een paar weken, dus dat is goed nieuws!"

Afscheid of niet?

"Ik ben absoluut in de wolken door alle liefde en steun die ik kreeg van collega's, fans, familie en vrienden, dus dank daarvoor aan iedereen! Het was overduidelijk niet de manier waarop ik de Tour had willen beëindigen, maar dat is nu eenmaal de brute sport wielrennen. Bedankt voor iedereen die deze bijzondere reis met me mee heeft willen maken", lijkt Cav even te zinspelen op een afscheidsboodschap.

Maar z'n laatste zinnetje geeft toch weer hoop. "Goed dan, tijd voor de revalidatie, aan de slag ermee!", sluit hij af op een manier die doet vermoeden dat we het laatste van Cavendish nog niet hebben gezien.

In de videoboodschap bij het bericht op zijn Instagram zegt Cav nog dat hij ernaar uitkijkt om de Tour verder te volgen. Hieronder kun je de ManxMissile zelf nog uitleg horen en zien geven over zijn breuk en wat hij nog van plan is.

Vandaag kan Cavendish kijken naar een echte overgangsrit met in het tweede deel van de etappe drie cols van tweede categorie. De dagen hierna gaat het peloton de echte bergen in. Vrijdag is er een aankomst bergop in de Jura: de bekende Grand Colombier. Daarna zijn er twee Alpen-etappes, alvorens het maandag alweer rustdag is.

Nieuws
  • Beeld: Instagram Mark Cavendish