📸 Zien: Jonas Vingegaard reed vroeger met een heerlijke mat in z'n nek rond

Tegenwoordig heeft Jonas Vingegaard een keurig kort koppie, maar dat was niet altijd zo...

Tour de France 2023 - stage 17

Jonas Vingegaard ziet er heden ten dage niet bepaald uit als een rockster. Zeker in vergelijking met de guitenstreken uithalende Tadej Pogacar heeft hij het imago van de misschien wat saaie ideale schoonzoon.

Maar dat was niet altijd zo. Tenminste, z'n haardracht uit vroegere tijden doet anders vermoeden. De inmiddels 26-jarige Deen had in z'n tijd voor Jumbo-Visma namelijk een wat ander kapsel. Een totaal ander kapsel, eigenlijk.

Vingegaard rijdt sinds 2019 voor de Nederlandse ploeg, maar daarvoor reed hij bij Team Coloquick CULT. En geheel indachtig het tweede deel van de naam van die ploeg had hij ook daadwerkelijk een echt cultkapsel.

Een landgenoot van Vingegaard op Twitter snorde (een klein vlassig snoretje zien we trouwens ook..) een foto van hem op waar de geletruidrager van nu met een klassieke mat in de nek te zien is. Henk Lubberding draagt 'm nog net wat beter, maar dit is toch ook een heel mooi exemplaar. Laat 'm maar weer groeien, Jonas!

Vingegaard rijdt vandaag in de Tour in een heuvelachtige rit van Moirans-en-Montagne naar Poligny. Een uitstekende kans voor de vluchters. Op zaterdag moet Vingegaard nog een keer flink aan de bak in de rit door de Vogezen, waarbij onder andere de killercombi Petit Ballon/Platzerwasel op het menu staat.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023