Mensen op Twitter (en Rafael van der Vaart) ergeren zich kapot aan NOS-commentator Joris van den Berg: 'Respectloos, humorloos, zinloos'

Collega Stef Clement noemde hem een woordkunstenaar, maar niet iedereen denkt er zo over, op z'n zachtst gezegd..

Binck Bank Tour 2018 - stage 1

Joris van den Berg werkt al sinds 1991 bij de NOS, maar de laatste jaren is hij steeds vaker als commentator te horen bij het wegwielrennen - de baan doet hij al langer. Dit jaar deed hij de Tour samen met co-commenatoren Stef Clement en Michael Boogerd.

Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot deed veel mensen wegzappen naar 'De Belg', maar ook Van den Berg z'n commentaar kan zeker niet op veel enthousiasme rekenen bij sommige kijkers. Stef Clement noemt hem dus een kunstenaar, maar daar zijn de meningen nogal over verdeeld...

Van der Vaart: 'Gestoord aan NOS-collega's'

In het programma De Oranjezomer bleek bijvoorbeeld oud-voetballer Rafael van der Vaart geen fan, hoewel ook die veel klussen voor de NOS doet. Het ging hem om de etappe die Wout Poels won.

"Ik heb me een beetje gestoord aan mijn NOS-collega’s. Misschien word ik nu ontslagen, haha. Wout Poels wint een enorm geweldige etappe. Ik was thuis in extase! Wout Poels werd door de Franse regie amper in beeld genomen, maar het commentaar van de commentatoren was ook maar heel erg lauw. Ik ben geen fan van Jumbo-Visma: ik ben fan van Nederland!", aldus Van der Vaart, die vindt dat Van den Berg te veel een fanboy is van Jumbo-Visma.

Volkskrant-journalist Willem Vissers is het eens met Van der Vaart

Hij vond het commentaar bij de inzinking van Pogacar van Van den Berg niet passend en goed - die onder andere zei dat hij 'in de prak werd gereden' en maakte een flauw woordgrapje met Col de la Kansloze.

Vissers kreeg veel bijval na zijn tweet

Jos heeft moeite om z'n lunch binnen te houden

Guus vindt het kleinerend

Maar er is meer dan de Pogacar-haat. Robert vat het eens samen...

En hij ziet het ook niet altijd goed. Daar gaat ons belastinggeld!

Ondanks Michael Boogerd toch maar weer naar Sporza dus..

Pelotonpraat
  • photo Cor Vos © 2018