Maarten Ducrot: 'Zou Vingegaard ooit nog eens gaan koersen?'

Ducrot is commentator af, maar dat wil niet zeggen dat hij geen commentaar meer heeft. Hij laat zich gelden op Twitter.

WK in Richmond, USA - Traning on thursday 2015

Dit is de eerste Tour de France sinds tijden dat Maarten Ducrot niet actief is als commentator voor de NOS. Zijn oud-collega Joris van den Berg wordt nog weleens gezien als pro-Vingegaard en anti-Pogacar, maar dat geldt voor Ducrot zeker niet.

Hoewel hij niet meer uren zendtijd krijgt bij de NOS om z'n theoriën over de koers op geheel eigen wijze uiteen te zetten, geeft hij nog wel degelijk z'n kijk op de koers. Op Twitter kan hij z'n hersenspinselen kwijt.

Gisteren tijdens de Vogezen-etappe naar Le Markstein schreef hij de volgende gedachtegang op het sociale medium: "Zou Vingegaard ooit nog eens gaan koersen? Zou mooi zijn in de trui meestrijden om de etappe."

Dat lokte reactie uit van een volger, waarna Ducrot zich nog eens nader verklaart in zijn kritiek op de Deense geletruidrager.

"Het is een prima tijdrijder maar koersen heeft-ie één keer gedaan en dat was op de Marie Blanque. Dat is geen mening, dat kun je vaststellen. Maar daar zit jij natuurlijk helemaal niet op te wachten. Je wilt je mening bevestigd zien", schrijft hij.

Tour de France
  • Beeld: Wessel van Keuk/Davy Rietbergen/Anton Vos/Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2015