Michel Wuyts kiest zijn WK-favoriet: 'Door zijn gezondheidsperikelen twijfel ik aan Van der Poel'

Michel Wuyts is niet helemaal overtuigd over de kansen van Mathieu van der Poel op het aankomende WK in Glasgow.

Kristallen Fiets 2022

De Ronde van Frankrijk is nog maar pas voorbij, maar veel tijd om te feesten en/of rusten is er niet. Over minder dan twee weken (6 augustus) wordt in Glasgow al de wegrit van het WK wielrennen verreden. Het 271 kilometer lange parkoers bevat veel korte klimmetjes, goed voor 3100 hoogtemeters. Hier lees je er alles over.

Analist Michel Wuyts heeft alvast een favoriet. "Ondanks het feit dat hij dit seizoen nog maar twee overwinningen op zijn naam heeft staan, denk ik dat Wout van Aert wereldkampioen wordt", zei hij in de hln-podcast Wuyts & Vlaeminck.

Pedersen

Zijn grooste uitdager? "Mads Pedersen. Als je een Touretappe wint met een harde finale zoals de rit naar Limoges én je wordt ook nog eens negende in een halve klimtijdrit, dan ben je echt goed."

Over Mathieu van der Poel heeft Wuyts zijn twijfels. "Ik heb al een paar keer gezegd dat hij wereldkampioen wordt, maar door zijn gezondheidsperikelen (Van der Poel had last van een verkoudheid in de Tour) neem ik mijn woorden terug. Mads Pedersen is op dit ogenblik beter dan Van der Poel. "

Laporte

Bondscoach Sven Vanthourenhout hoopt uiteraard dat één van de drie Belgische kopmannen goud verovert. "En als het geen Belg is, zeg ik Christophe Laporte. Ik vind dat Laporte onderschat wordt. Mensen denken vaak dat hij zeges cadeau krijgt, maar hij is een ongelofelijke renner. Het parkoers is ook echt op zijn maat."

Ook Michel Wuyts schat de kansen van de Fransman hoog in: "Hij won dit jaar al vier keer en veroverde vorig jaar zilver op het WK."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos Ā© 2022