🎥 Voorbode? Ook Lorena Wiebes knalt Montrose Street op a la Mathieu van der Poel

Lorena Wiebes laat zien ook helemaal klaar te zijn voor het WK! Van Mathieu van der Poel zagen we eerder zo'n soort filmpje, dus dat belooft...

Tour de France Femmes stage 4

Daags voor het WK zagen we Mathieu van der Poel de scherprechter voor het WK op de weg opknallen in Glasgow. Hij gaf er op de steile Montrose Street een flinke patat op tijdens de verkenning. Nederlandse sprintbom bij de vrouwen Lorena Wiebes dacht: goed voorbeeld doet goed volgen.

Want ook van haar dook zo'n soort filmpje op. De Zuid-Hollandse sprintster ontwikkelt zich ook op de meer heuvelachtige parkoersen en moet dus zondag in de vrouwenkoers zeker niet onderschat worden.

Helemaal niet als je onderstaand filmpje ziet. Bij Mathieu van der Poel zaten er nog twee anderen in het wiel te hijgen, maar voor het overige zijn de filmpjes goed te vergelijken. Bij allebei zie je behoorlijk wat gretigheid. We weten inmiddels waar dat bij Mathieu van der Poel toe leidde...

Vandaag rijdt Wiebes het venijnige klimmetje op op haar tijdritfiets. Ze is namelijk een van de zes Nederlanders van het Oranje (nou ja, oranjewitte) Mixed Relay-team. Vanaf een uurtje of vier rijdt zijn samen met Shirin van Anrooij en Loes Adegeest. Bij de mannen starten Jos van Emden, Daan Hoole en Tim van Dijke, die zijn gebleseerde tweelingbroer Mick vervangt.

WK
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023