🎥 Mooi filmpje met dubbelportret Puck Pieterse en Fem van Empel: 'Concurrenten in wedstrijd, daarbuiten matties'

Van Empel is al wereldkampioen veldrijden, Pieterse wil vanmiddag wereldkampioen MTB worden. Een leuk ontwapenend filmpje met de twee!

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 Women

De ene is net 21, de andere moet het nog worden in september. Ze zijn, samen met Shirin van Anrooij en nog wat andere talenten, de toekomstige vaandeldragers van het Nederlandse vrouwenwielrennen: Puck Pieterse en Fem van Empel.

Ze bestreden elkaar afgelopen winter soms letterlijk schouder aan schouder in het veld. In de cross had Fem van Empel meestal de overhand - zij werd ook wereldkampioen in Hoogerheide, met Pieterse op plek twee.

Op de mountainbike verbaasde Puck Pieterse dan weer iedereen door zich in haar eerste eliteseizoen direct bij de wereldtop te rijden. Ze won drie wereldbekers en werd Europees kampioen. Vandaag doet ze een gooi naar de wereldtitel cross country olympische afstand, na op de shorttrack al tweede te zijn geworden.

Het was voor Instagram-account van TeamNL reden om een mooi dubbelportret te maken van het duo dat tegen elkaar strijdt, maar als ze niet op de fiets zitten gewoon matties zijn, zoals Van Empel het verwoordt. Ontwapenend filmpje!

Puck Pieterse rijdt vanaf 12.30 uur de Cross Country (de olympische afstand) op het WK mountainbiken. Dit is helaas niet bij de NOS op tv zien, maar gelukkig zenden Sporza (alhoewel het daar wel onderbroken wordt door de heilige nieuwsuitzending van 13.00 uur) en Eurosport 1 het wel uit.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023