WK MTB | Ferrand-Prévot oppermachtig, Puck Pieterse op tandvlees naar brons

Puck Pieterse hoopte vooraf op de wereldtitel, maar er stond geen maat op Pauline Ferrand-Prévot in Schotland.

European Games 2023 Mountain Bike

Vooraf waren na de shorttrack Pauline Ferrand-Prévot en Puck Pieterse de grootste favorieten voor de eindzege. Die laatste won drie wereldbekers het EK, maar de ervaren Fransçaise piekte precies op het goede moment en stond er helemaal tijdens het WK.

Ferrand-Prévot kende nog een moeizame start op het technische parkoers in het Glentress Forrest, zo'n 40 kilometer ten zuiden van Edinburgh. Maar eenmaal op stoom was er geen houden aan de vriendin van Dylan van Baarle. De renster liep gedurende de zeven rondes die er op het programma stonden uit naar een voorsprong van meer dan een minuut.

Spannende strijd om brons voor Pieterse

Die had ze op haar landgenote Loana Lecomte, die tweede werd. Daarachter was Puck Pieterse in een spannend gevecht voor plek drie verwikkeld. Eerst met de Britse Evie Richards en Zwitserse Alessandra Keller, maar uiteindelijk mengde de Oostenrijkse diesel Mona Mitterwallner zich er ook in.

In de slotronde waren Richards en Keller gelost, maar moest Pieterse nog wel zien af te rekenen met de eveneens jonge Oostenrijkse, die eerder deze week al wereldkampioen werd op de marathonafstand bij het mountainbiken.

Lichtgewicht Mitterwallner (amper 50 kilo) was op de klimmetjes net iets sterker. Pieterse probeerde op haar tandvlees aan te haken en dat lukte. Ze zat op een klein gaatje in de laatste klim, maar dichtte dat knap en was in de laatste zone op karakter de sterkste in de strijd om plek drie.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023