Demi Vollering na zilver op WK: 'Lotte was veruit de sterkste en speelde het goed'

Demi Vollering reed een bewogen WK in Glasgow met 'volle bak kramp', maar was ook groots in haar 'verlies'.

UCI World Championships Cycling 2023 women

Op voorhand was Demi Vollering samen met haar ploeggenote bij SD Worx Lotte Kopecky de gedoodverfde favoriet voor het WK. In een enerverende wedstrijd kwam dat ook uit in Glasgow. Alleen moest Vollering wel haar meerdere erkennen in de Vlaamse en was het zilver haar deel.

Daar kon ze na afloop goed mee leven, want Kopecky stal de titel zeker niet, zei de Zuid-Hollandse bij de NOS. "Lotte was veruit de sterkste en speelde het goed. Ik ben helemaal kapot en heb alles gegeven, dus ik ben wel blij met de tweede plek."

Het had nog anders kunnen lopen als Nederland het tactisch had kunnen spelen, maar pech gooide wat dat betreft roet in het eten.

"Het is balen dat Annemiek een lekke band kreeg, dan hadden we het Lotte wat lastiger kunnen maken door om beurten te demarreren. Maar ze heeft heel sterk gereden, dus niets dan respect voor haar. Wij reden als team ook sterk. Het enige waar ik zelf van baal is een momentje waarop ik besloot e gokken en iets te lang wachtte. Daarna reed Kopecky vanachter bij me weg."

Een opvallend beeld was ook nog dat we Vollering een paar keer hard op haar been zagen slaan in de finale. "Ik had volle bak kramp, maar gelukkig trok het wel ietsje weg. maar toen Lotte aanging in het park moest ik passen. De sprint voor plek twee kwma uit m'n tenen. Hopelijk volgend jaar beter!", sloot een strijdvaardige Vollering af.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023