🎥 Parawielrenner zonder armen die horloge kreeg, maakt briljant filmpje: 'What time is it? World Champion time!

Een behoorlijke blunder van de UCI, maar de parawielrenner in kwestie reageert briljant in een nieuw filmpje!

Gisteren postten we een artikel (je leest het helemaal onder het filmpje in dit artikel) met een filmpje van UCI-voorzitter David Lappartient die een winnende parawielrenner zonder armen op het WK in Glasgow een horloge van sponsor Tissot gaf op het podium tijdens de prijsuitreiking.

Niet zo handig van de UCI om daar niet even aan te denken, maar gelukkig nam de parawielrenner in kwestie, Ricardo Ten uit Spanje, het heel sportief op. Hij postte zelf een filmpje waarin hij sponsor Tissot bedankt voor het ondersteunen van dit Super WK dat vol voor inclusiviteit stond - want zo was het natuurlijk ook.

Het filmpje zelf is hilarisch, want Ricardo krijgt de vraag hoe laat het is en antwoord, met het horloge om het deel van zijn arm dat hij nog wel heeft, zeer enthousiast: "WORLD CHAMPION TIME!"

Het artikel van gisteren met het filmpje van he moment dat hij het horloge kreeg

Het Super WK was een groot succes en op de baan was de integratie van het paracycling met het 'normale' programma heel mooi om te zien. In een uitverkocht Chris Hoy Velodrome kregen de parasporters zo de support die ze verdienden van een kolkend stadion.

Maar toch sloeg de UCI de plank ook een beetje mis. Bij de prijsuitreiking van een paracyclingwedstrijd op de baan overhandigde UCI-voorzitter David Lappartient een horloge aan een atleet zonder armen.

Dat komt omdat horlogemerk Tissot een sponsor is van de UCI en het WK, maar toch hadden ze hier wel even wat langer over na kunnen denken zou je zeggen. Je bekijkt de enigszins ongemakkelijke beelden hieronder. De parawielrenner in kwestie pakt het nog sportief op.

Voor Nederland was het WK paracycling een groot succes. De Nederlandse parawielrenners regen de overwinningen zowel op de baan als op de weg aaneen. Op de baan was onder andere Abraham Gebru goed voor goud en op de weg pakten onder anderen Mitch Valize, Jetze Plat en Jenette Jansen de regenboogtrui.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot UCI