Het boek '21 wielertips voor ongetalenteerde renners': wie heeft daar baat bij?

Een boek vol met wielertips, maar dan voor ongetalenteerde wielrenners. Wie moet echt weten van het bestaan hiervan?

Michiel Postma uit Groningen stuurde ons zijn boekje '21 wielertips voor ongetalenteerde renners' op en in eerste instantie voelden we ons een beetje beledigd. Op de redactie zijn wij namelijk verre van ongetalenteerd!

Het bleek niet zo bedoeld; Postma wilde slechts zijn boek bij ons onder de aandacht brengen. Een boek boordenvol ludieke tips uit eigen hand, want zelf ziet hij zich wel als een ongetalenteerde wielrenner. De eerste zin van het boek luidt bijvoorbeeld: 'Mezelf rekenen tot de 10.000 'betere wielrenners' van Nederland, dat kan ik niet.' De toon is gezet.

Talentvol is Postma misschien niet, maar een merkwaardige wielrenner is hij wel wel - als we zo vrij mogen zijn. Zo doet hij uit de doeken dat hij tijdens het fietsen altijd een drankje in zijn bidon doet dat uit het land komt waar op dat moment een koers voor de profs plaatsvindt. Het hoofdstukje 'Appelcider en sangria, ofwel de invloed van de bidoninhoud' spreekt al boekdelen.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Wiebelende konten

De schrijver houdt de humor erin en waagt zich aan gevoelige thema's.. In 'Billenkoek, ofwel de invloed van het vrouwelijke geslacht' beschrijft hij hoe hij, als hij achter 'de wiebelende konten' (dixit Postma) van een groepje dames van Studentenwielervereniging Tandje Hoger, zich ternauwernaud aan een me-too-moment onttrekt.

Aan de hand van dit soort anekdotes beschrijft Postma steeds herkenbare momenten voor de wat minder getalenteerde wielrenner die toch graag op z'n racefiets zit. Het boekje bestel je hier. En we stellen nog maar eens de vraag: welke ongetalenteerde wielrennen uit jouw omgeving moet dit boekje echt hebben...?