📸 Movistar, Astana én Arkéa-Samsic trekken in nieuw shirt naar Vuelta

Tijdens de grote rondes maken veel teams er een gewoonte van om een nieuwe outfit te ontwerpen. Ook in de Vuelta is dat het geval.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

De laatste jaren zien we steeds vaker ploegen in gloednieuwe truitjes aan de start staan van een grote ronde verschijnen. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend. Soms verplicht de organisatie hen daartoe, omdat hun shirt te veel op de leiderstrui lijkt, zoals bij Jumbo-Visma het geval is in de Tour. Het promoten van een sponsor is dan weer een ander motief.

Morgen zullen drie teams in het nieuw aan de start staan van de ploegentijdrit in Barcelona staan. Arkéa Samsic ruilt hun rood-zwarte tenue in voor een opvallend fluogeel exemplaar. Hun rode truitjes lijken immers te veel op de rode leiderstrui.

Bij Movistar is de wijziging iets subtieler. Er zijn wat lichtblauwe vlekken toegevoegd. Astana Qazaqstan haalt dan weer hun Touroutfit uit de kast. Het blauw en geel verwijst naar de vele mineralen en edelstenen die Kazachstan rijk is. Het zijn ook de kleuren van de nationale vlag.

De Vuelta start zaterdag met een vlakke ploegentijdrit van 14.8 kilometer in Barcelona. Ook zondag is de Catalaanse hoofdstad aankomstplaats van een etappe met iets meer klimwerk. Meer uitleg over het parkoers vind u hier terug.

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022