Tevreden Arensman na eerste bergrit Vuelta, maar: 'Maakte beginnersfout'

Thymen Arensman verloor een klein beetje tijd op de toppers in de Vuelta-rit naar Andorra en legt uit hoe dat kwam.

Vuelta Espana 2023 - stage 3

Thymen Arensman werd gisteren in de eerste bergrit van de Vuelta naar Andorra Arinsal vijftiende met een achterstand van 21 seconden op ritwinnaar Remco Evenepoel. Na afloop legde hij op het Twitter-account van zijn ploeg INEOS Grenadiers uit hoe de laatste klim verliep.

In een filmpje dat opgenomen lijkt in de hotellobby vertelt de jonge Nederlander over zijn dag. Het tempo van zijn oude dsm-firmenich beviel hem wel en hij en kopman Geraint Thomas werden prima in positie gebracht door onder andere Filippo Ganna, laat Arensman weten.

Toen begon UAE tempo te maken op de slotklim. "Dat voelde in eerste instantie ook nog heel goed. Maar toen Ayuso aanviel, ging ik over mijn limiet. Dat was een beetje een beginnersfout. Ik had niet meteen moeten volgen, maar eerst mijn eigen tempo moeten rijden. Uiteindelijk verloor ik daardoor wat tijd."

Maar niets om zich zorgen over te maken. Sterker nog, Arensman was er blij mee. "Normaal ben ik niet zo goed in de eerste week en heb ik koersritme nodig om beter en beter te worden gedurende de drie weken. Voor mij persoonlijk is dit daarom een goed resultaat. Doordat ik over mijn limiet ging, kon ik net de grote groep niet volgen, maar vanaf nu wordt het alleen maar beter normaal gesproken."

Arensman zag zijn kopman Geraint Thomas meer tijd verliezen dan hijzelf. De Welshman kwam binnen op 47 seconden, in het bijzijn van Egan Bernal. "Dat is jammer voor Geraint, maar hij zal blijven vechten en er weer staan. Ik ben in ieder geval gemotiveerd voor de volgende etappes. We staan er nog goed voor."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023