🎥 Kooij, Tietema en Harmeling geinen wat af in Tour of Britain: 'Ik vraag het één keer vriendelijk...'

Mooie beelden van wat we normaal niet op tv zien. Kooij komt even buurten bij de mannen van Tour de Tietema. Die hebben een verzoekje aan Olav...

De mannen van Tour de Tietema willen met hun wielerploeg TDT-Unibet de koers van een andere kant laten zien. Dat doen ze onder andere met YouTube-filmpjes, maar ook op Twitter verschijnt weleens wat. Zo lieten ze gisteren een mooi onderonsje tussen Olav Kooij, Bas Tietema en ploegleider Rob Harmeling zien vanuit de ploegleidersauto in de Tour of Britain.

In die Tour of Britain heerst Olav Kooij tot nu toe. Met de lead-outs van Wout van Aert en natuurlijk zijn eigen klasse won hij de eerste vier etappes, met overmacht. Maar ook de mannen van TDT-Unibet laten zich gelden aan de andere kant van Het Kanaal.

Met Davide Bomboi (het neefje van Tom Boonen) hebben ze een man die ook elke dag in de top 10 sprint - drie tiende plaatsen achter elkaar zelfs - en op plek 5 in het algemeen klassement staat. Bovendien zitten ze elke dag in de vlucht van de dag.

Artikel gaat verder onder de advertentie

Lachend onderonsje

En daar gaat het in onderstaand filmpje over. TDT'ers Abram Stockman en Harry Tanfield deden namelijk gisteren een koppeltijdritje voor het peloton uit en als Kooij (en Van Aert) na een plaspauze of iets dergelijks terugkomen in het peloton komt de Zuid-Hollander even langs bij de auto van ploegleider Rob Harmeling, waarin ook Bas Tietema zelf zit.

Lachend hebben de drie een onderonsje. Harmeling en Tietema willen dat Jumbo-Visma niet achter hun mannen aanrijdt. Harmeling: "Olav, ik vraag het één keer vriendelijk, maar het kan ook kwaadschiks hè..." Tietema stelt dan weer dat drie zeges ook al mooi is. Kooij zelf wuift het allemaal met een brede lach weg.

Kooij heeft natuurlijk ook alle reden tot lachen met al vier dagzeges op zak - Jumbo pakte de mannen inderdaad terug en Kooij won andermaal. Vandaag kan er een vijfde bijkomen, want andermaal staan er geen heel grote hindernissen op het programma in de Tour of Britain.

In het weekend is dat iets anders, dan staan er ritten over een iets geaccidenteerder terrein op het programma. Wout van Aert zal dan uitgespeeld worden door Jumbo-Visma; al kan Kooij ook wel wat zwaardere wedstrijden aan.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Tour de Tietema