🎥 Rick Zabel neemt met pruiken en ongeschreven wielerkledingcode op de hak in hilarisch filmpje

Rick Zabel, zoon van Erik en prof bij Israel-Premier Tech, heeft een hilarisch filmpje opgenomen over alle 'kledingwetten' in het wielrennen!

In het wielrennen kun je uuuuuuuren beppen over tactieken en wat al dies meer zij - we hebben het in deze Vuelta met het verhaal Jumbo-Visma weer gezien... Maar ook kleding is altijd een punt van discussie. Israel-Premier Tech-prof Rick Zabel haakt daar op grappige wijze op in.

Hij zette namelijk onlangs een filmpje op Instagram waar kosten nog moeite zijn gespaard. Nou ja, eigenlijk voor moeite, want op de aanschaf van een paar pruiken en een politiepak na zal het hem niet veel hebben gekost.

Maar dat hoeft ook niet, want het resultaat mag er zijn! Zabel legt 'De Wielercode' op het gebied van kleding uit - of neemt het op de hak; het is maar net hoe je het bekijkt - aan de hand van een paar mooie verkleedpartijen. Hieronder kun je het leuke filmpje zien!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rick Zabel (@rickzabel)

Rick Zabel is de zoon van de legendarische sprinter Erik Zabel en rijdt nu zelf ook alweer heel wat jaartjes rond in het profpeloton. Hij is inmiddels 29 en reed eerst bij het Rabobank Development Team alvorens hij in 2014 prof werd bij BMC.

Daarna reed hij bij Katusha-Alpecin en de afgelopen vier seizoen werd zijn loon overgemaakt door Israel-Premier Tech en diens naamvoorgangers. Hij heeft niet de snelle benen van papa Erik, want een veelwinnaar is hij niet. Op Instagram scoort hij wel, want daar is Zabel junior zeer actief en heeft hij bijna 200.000 volgers.

Pelotonpraat
  • Beeld: Intagram Rick Zabel