🎥 Van Kuss' reggaeton tot De Gendts snoeiharde metal: Vuelta-renners over de muziek die ze draaien

Een mooi filmpje waarin we een inkijkje krijgen in de muziek die renners draaien vlak voor de koers. Een sprinter met de rustige muziek van de Dire Straits, wie verwacht dat nou..

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

We zijn allereerst natuurlijk geïnteresseerd in de prestaties van een wielrenner, maar het is toch ook wel interessant om wat meer van een renner te weten. Bijvoorbeeld naar welke muziek ze luisteren voor de koers.

Daar kwam Eurosport-verslaggever Laura Meseguer de afgelopen Vuelta achter door de vraag maar gewoon te stellen nadat de renners de bus uitkwamen. Het leverde twee leuke filmpjes op waarin we een keur aan renners én verschillende muziekstijlen voorbij zien komen.

Sepp Kuss blijkt soepele heupen te hebben en houdt wel van een potje reggaeton, terwijl Thomas De Gendt voor de snoeiharde metal van Slipknot gaat, iets wat z'n ploeggenoten niet altijd kunnen waarderen...

Je verwacht zoiets meer bij een sprinter, maar Kaden Groves gaat dan weer verrassend voor een heel rustig nummer van de Dire Straits. Geraint Thomas krijgt het heel heet en ook onder andere Cian Uijtdebroeks en Kenny Elissonde komen aan het woord in de twee filmpjes. Kiest Primoz Roglic het meest toepasselijke nummer uit in filmpje twee?

Het eerste filmpje van Laura

En deel twee

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023