SD Worx wil klassementsrenster maken van Marlen Reusser: 'Heb er veel zin in om het te gaan ontdekken'

Marlen Reusser kennen we vooral als tijdritkanon, maar bij SD Worx zien ze meer in de uitgesproken Zwitserse.

UEC Road European Championships 2023 day-1d

In het huidige peloton is ze, bij afwezigheid van de hoogzwangere Ellen van Dijk, samen met Chloé Dygert de beste tijdrijdster. Afgelopen woensdag werd Marlen Reusser nog afgetekend Europees kampioene tegen de klok, al deed ze dat volgens sommigen wel met heel hoge sokken..

In eendagswedstrijden komt ze soms ook sterk voor de dag, maar meestal is dat in een dienende rol. Daarbij kan ze ze door de suprematie van SD Worx - en dankzij haar eigen sterke benen natuurlijk - met een solo nog weleens voor eigen succes zorgen.

Klassementsrenster?

Maar SD Worx ziet in Reusser ook een renster die bergop goed mee moet kunnen. Dat liet ze, ook weer in een dienende rol voor Vollering, al geregeld zien in de grote etappekoersen bij de vrouwen. De Nederlandse ploeg denkt nu ook dat er een klassement in moet zitten in bepaalde etappekoersen.

"Zoals men heeft kunnen zien, ben ik ook afgelopen jaar nog veel veranderd qua profiel. Aan de ploeg en mij is het dus de taak om uit te kienen welk plan het meeste kans van slagen heeft. Het ligt natuurlijk wel voor de hand om te kiezen voor rittenkoersen die een individuele tijdrit bevatten", zegt Reusser tegen In De Leiderstrui over de nieuwe weg die ze inslaan.

Tekst gaat door onder de advertentie

Plezier

Ze heeft zelf zin in het nieuwe project. "Ik ben hartstikke benieuwd hoe ik er op dat gebied voor sta. Ik heb er ook gewoon heel veel zin in om dat te gaan ontdekken. Het is een interessant traject, alsmede een mooi project. Als ik het geen tof proces had gevonden, zou ik er niet aan beginnen."

Plezier hebben in haar sport vindt Reusser dan ook heel belangrijk. "Het ontwikkelen en verbeteren van jezelf is ook iets wat leuk moet zijn. Het idee dat je als atleet jezelf sneller of beter kan maken, is iets wat me enorm aanspreekt", besluit de Zwitserse.

Achtergrond
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023