🎥 Helmenmerk Giro introduceert helm met... ingebouwde richtingaanwijzer

De techniek staat voor niks. Er was al elektronisch schakelen en wat al niet meer, maar hand uitsteken hoeft ook niet meer met deze helm!

Het wielrennen blijft qua materiaal maar enorme sprongen maken. In het profpeloton rijden de renners hun tijdritten op een soort ruimteschepen en ook de wegfietsen zijn qua aerodynamica niet meer te vergelijken met de 'barrels' waar de coureurs vroeger op reden.

Maar er zijn ook innovaties waar de prof niks aan hebben op wielergebied. Wat bijvoorbeeld te denken van de helm uit dit filmpje! Het bekende helmenmerk Giro introduceerde de Ethos MIPS Led Urban-helm en die heeft een mooi nieuw snufje.

Je hoeft namelijk niet meer je hand uit te steken als je links- of rechtsaf slaat, maar kunt op een knopje van een afstandbediening die je op een mount kunt bevestigen drukken, en dan begint er een richtingaanwijzer te knipperen. In het filmpje zie je hoe het werkt.

Wielerhelmen hebben de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is nog niet eens zolang geleden dat de profs helemaal geen helm droegen, of zo'n 'spaghettihelm' met leren bandjes en verder niks. Na het dodelijke ongeval van Andrei Kivilev werd de helm in het profpeloton verplicht.

Ook mensen die gewoon voor hun lol op de racefiets zitten, dragen nu in overgrote meerderheid een helm. Je merkt dan tegenwoordig ook amper nog dat je er eentje op hebt. Veel van de helmen maken ook gebruik van de zogenaamde MIPS-techniek (of een afgeleide daarvan), waardoor ze nóg beter je leven kunnen redden.

Materiaal
  • Beeld: Instagram Tredzbikes