🎥 Look mom, no hands! Sprinterstype verslaat klein klimmertje in sprint met handen achter rug

Fietsen doe je met je benen, maar in een sprintje is het toch ook wel handig als je je handen aan het stuur hebt. Deze wielrenner denkt er anders over...

'Look mom, nog hands' is de gevleugelde uitspraak die z'n oorsprong vindt in het geval een kind voor het eerst zonder z'n handen fietst. Maar ook op latere leeftijd kun je 'm nog gebruiken, alleen moet je dan wel iets bijzonders doen zonder handen aan het stuur.

En dat doet de wielrenner in onderstaand filmpje. Hij sprint namelijk een klein klimmertje eruit zonder z'n handen aan het stuur. Bij een sprint is het trekken met de handen aan het stuur toch ook een belangrijk deel van de sprint, maar deze man laat zien dat het ook zonder kan.

Tenminste, als hij sprint tegen iemand die dat als een strijkijzer doet. Het geeft nog maar weer eens aan hoe zeer types wielrenners van elkaar verschillen. Want als het bergop gaat, zal de renner links het sprinterstype waarschijnlijk op minuten rijden, als het moet met z'n handen los.

Voor je dit thuis gaat uitproberen tegen iemand die je er in de bergen altijd affietst, natuurlijk wel even de disclaimer: zoek een plek met weinig verkeer waar je dit zonder gevaar kunt doen, blablabla etc. Jullie zijn natuurlijk oud en wijs genoeg om dat zelf te bedenken, maar toch even...

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram cyclingsupport