Bas Tietema krijgt officiële ontslagbrief van Tour de Tietema

De oprichter en naamgever van Tour de Tietema krijgt een ontslagbrief van... Tour de Tietema.

Antwerp Port Epic / Sels Trophy 2023

Bas Tietema is ontslagen door Tour de Tietema. Dat klinkt keihard en ook wel iets wat in de categorie 'Nieuws' thuishoort in plaats van 'Pelotonpraat', de categorie waar we de wat luchtigere zaken uit het peloton onder scharen.

Offieciële ontslagbrief

Nu zit er ook een flinke adder onder het gras. Tietema kreeg inderdaad een officiële ontslagbrief van zijn eigen Tour de Tietema. Maar dat betrof puur een formaliteit. Hij kreeg de brief in de hoedanigheid als profrenner van de ploeg TDT-Unibet.

Een tijdje terug werd bekend dat Tietema stopt als renner omdat hijzelf tot de conclusie was gekomen dat het niveau, zeker omdat TDT-Unibet komend seizoen een procontinentale ploeg wordt, toch wat te hoog gegrepen is voor de Zwollenaar.

En dan moet er dus een ontslagbrief komen. Tietema moest zelf in een tweet kostelijk lachen om de situatie dat hij door z'n eigen ploeg de laan wordt uitgestuurd.

Toekomst

Uiteraard gaat Tietema van allerlei andere dingen doen bij zijn eigen team/bedrijf nu hij geen actief renner meer is. Zo gaf hij onlangs al aan dat hij zich heeft opgegeven voor de ploegleiderscursus die de UCI in november aanbiedt in Zwisterland.

Of we hem komend seizoen ook daadwerkelijk in de ploegleidersauto gaan (als officiële ploegleider) is nog niet bekend. We zullen Tietema natuurlijk wel sowieso gaan zien in de veel bekeken YouTube-filmpjes van Tour de Tietema.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023