Plugge vergelijkt zichzelf met Lefevere: 'Hoe ik het doe is meer voor de lange termijn'

De laatste tijd ging het veel over Richard Plugge en Patrick Lefevere in de wielerwereld. De Nederlander vergeleek zichzelf al eens met de 'Godfather van de Koers'.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

De afgelopen maand waren de namen van Richard Plugge en Patrick Lefevere veelvuldig in het (wieler)nieuws in het kader van de fusiesoap van de twee ploegen waar ze de CEO van zijn. Inmiddels weten we dat die fusie van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step er niet komt.

En dus worden de twee totaal verschillende karakters van de ploegen niet tot één gesmeed. Die twee totaal verschillende karakters vinden ook hun oorsprong in de totaal verschillende karakters van Plugge en Lefevere zelf. Die eerste vergeleek zichzelf al eens met de Belg en gezien de recente ontwikkelingen is het natuurlijk interessant om nog eens te laten zien hoe Plugge dat ziet.

Plugge vs. Lefevere

In onze Tourspecial van dit jaar hadden we namelijk een uitgebreid interview met Plugge en daarin kwam ook Lefevere ter sprake.

De geboren Zoetermeerder had het over de doelstellingen tot 2030 en wij vroegen hem of hij dat jaar ook als persoonlijk eindpunt ziet, of dat hij zichzelf net als Patrick Lefevere ziet als 'Godfather' van de ploeg. "Dat zien we dan wel weer. Ik denk dat mijn manier van leidinggeven ook een heel andere is dan die van Lefevere", zei Plugge daarop.

We vroegen door naar wat die verschillen dan precies zijn. Plugge kwam met een interessante uiteenzetting. "Ik denk dat ik de verantwoordelijkheden leg bij heel veel mensen. Daardoor is de toekomst van je ploeg ook stabieler, als er veel mensen zijn die verantwoordelijkheid voelen. Ik weet niet of de toekomst van Soudal Quick-Step staat of valt met Lefevere, maar hoe ik het doe is meer voor de lange termijn."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023