📸 Tourparkoers morgen officieel bekend, maar zo ziet het er op de landkaart (waarschijnlijk) uit, met alle etappes

De Tour de France et Italie, kunnen we hem wel noemen. In het noordwesten van Frankrijk kunnen ze lekker voor de buis gaan zitten...

Tour de France 2023 - stage 21

Het is pas morgen helemaal zeker, maar onder andere de website Velowire maakt er al ver voor de presentatie van het parkoers een sport van om na te gaan hoe de route er precies uit zal zien. Start (eerste drie ritten) en finish (slotweekend) zijn al zeker, maar ook over de rest is zeer veel duidelijk.

En dan krijg je dus ook een kaartje met de route. De Finse wielergek @ammattipyoraily twitterde een kaartje van France Bleu met hoe dat eruit zal zien. Daarbij valt op dat het noordwesten van Frankrijk er bekaaid vanaf komt.

Volgens het kaartje is Troyes (een graveletappe daar!) het noordelijkste puntje van de Tour en die stad ligt toch al eerder in midden-Frankrijk dan in noord-Frankrijk.

De eerste drie ritten zijn op Italiaans grondgebied, met start in Florence en een mooie etappe die in Bologna finisht, met ook daarin de beklimming van de San Luca, die we kennen uit de Giro dell'Emilia. Rit vier gaat van Italië naar Frankrijk en daarin zou de Galibier al zitten (de minder zware kant).

Hieronder kun je het kaartje en de etappeplaatsen zelf bekijken.

Officiële presentatie morgen live op Eurosport

Of het er ook echt zo zal uitzien weten we dus morgen zeker. Dan is in Parijs de officiële presentatie van de Tour de France 2024. Het geheel is vanaf 11.25 uur te volgen op Eurosport 1 (en op de digitale kanalen van Eurosport).

Het parkoers van de Tour de France Femmes 2024 wordt ook gepresenteerd. De vrouwentour zal deze keer in verband met de Olympische Spelen in augustus worden verreden en start in Rotterdam. Waarschijnlijk zijn er drie etappes op Nederlands grondgebied; er gaan ook geruchten over een slotrit die aankomst op de Hollandse berg: Alpe d'Huez.

Tour de France
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023